Σύνδεση
  •  
  •  

TOEFL

To TOEFL είναι ένα πτυχίο για φοιτητές που επιθυμούν να ενταχθούν σε πτυχιακά ή μεταπτυχιακά προγράμματα Αγγλόφωνων Πανεπιστημίων στη χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό.

Το επιθυμητό αποτέλεσμα στις εξετάσεις του TOEFL επίπεδο Αγγλικών F.C.E και άνω. Ο λόγος είναι ότι τα περισσότερα Πανεπιστήμια ζητούν βαθμό 85 και πάνω.
Το άριστα για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης είναι το 120.

Η βαθμολογία TOEFL σε σχέση με τα Πτυχία των Αγγλικών Γενικών γνώσεων είναι η ακόλουθη

ECCE-FCE : 62-71 , ALCE-CAE : 73-100 , ECPE-CPE : 101-120.

H διαδικασία των εξετάσεων είναι με την χρήση Η/Υ και διαρκούν περίπου 4 ώρες ένα χρόνο που συνυπολογίζεται μαζί με το tutorial καθώς και δεκάλεπτο διάλειμμα.

Ενότητα

Περιγραφή

Διάρκεια

# Ερωτήσεων

Βαθμολογική Κλίμακα

Κατανόηση Γραπτού Κειμένου 3-5 κείμενα, ακαδημαϊκού χαρακτήρα, μεγέθους, περίπου 700 λέξεων με 12-14 ερωτήσεις για το κάθε κείμενο 60’-100’ 36-70 ερωτήσεις 0-30
Κατανόηση Ηχογραφημένου Κειμένου 4-6 διαλέξεις, μερικές με διάλογο μέσα στην τάξη, διάρκειας 3’-5’ με 6 ερωτήσεις η κάθε μία.2-3 διάλογοι, διάρκειας 3’-5’ με 5 ερωτήσεις ο κάθε διάλογος. 60’-90’ 34-51 ερωτήσεις 0-30

Το πτυχίο είναι διετούς διάρκειας από την ημερομηνία απόκτησης του πιστοποιητικού.Μετά την παρέλευση αυτού του χρονικού διαστήματος η εξέταση πρέπει να επαναληφθεί.

H Ελληνοαμερικανική Ένωση είναι επίσημο εξεταστικό κέντρο για το TOEFL® iΒΤ στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι εξετάσεις για την απόκτηση του πιστοποιητικού διεξάγονται σε καθημερινή βάση, πλην των  επισήμων αργιών, στην χώρα μας.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων