Σύνδεση
  •  
  •  

PROFICIENCY

images_5Το Proficiency είναι το ανώτερο πτυχίο που πιστοποιεί την άριστη γνώση Αγγλικής γλώσσας σε επίπεδο C2 (Γ2). Παρέχεται από διάφορους φορείς εξετάσεων με γνωστότερους εξ αυτών τα Πανεπιστήμια Cambridge και Michigan, το City & Guilds, το Pearson και το Υπουργείο Παιδείας-Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας (από το Νοέμβριο του 2013).

Το εκπαιδευτήριο SCHOOL TIME ®, κορυφαίο στα Proficiency και Νο1 στις προτιμήσεις των φοιτητών, παρέχει προγράμματα για την απόκτηση του πτυχίου σε 8-10 μήνες (από επίπεδο B2-Lower) ή ακόμη λιγότερο αν ήδη έχετε κάνει μέρος της προετοιμασίας. Επιπλέον, μπορείτε να παρακολουθήσετε 4μηνα ταχύρυθμα προγράμματα αν τα Αγγλικά σας είναι χαμηλότερου επιπέδου από το Β2.

CPEΤο CPE (Certificate of Proficiency in English) του Cambridge ESOL είναι ένα διεθνές πτυχίο, αναγνωρισμένο σε παγκόσμια κλίμακα. Από τον Μάρτιο του 2013 η εξέταση αποτελείται από 4 papersκαι είναι διαθέσιμη και σε ηλεκτρονική (computer-based) μορφή.epikoinonia

Πιο αναλυτικά τα papers είναι:

a.. Reading and Use of English: 1 ώρα και 30 λεπτά
Ο υποψήφιος εξετάζεται στην κατανόηση κειμένου και στη χρήση της γραμματικής και του λεξιλογίου. Αποτελείται από 7 μέρη.

b.. Writing: 1 ώρα και 30 λεπτά
Ο υποψήφιος καλείται να συντάξει 2 εκθέσεις, μία υποχρεωτική και μία επιλογής μεταξύ 4 θεμάτων, με 300-350 λέξεις η κάθε μια.

c.. Listening: 40 λεπτά
Ο υποψήφιος συμπληρώνει ασκήσεις αφού προηγουμένως ακούσει το υλικό από CD.

d.. Speaking: 16 λεπτά

Υπάρχουν 2 υποψήφιοι και 2 εξεταστές. Ο δεύτερος εξεταστής δεν συμμετέχει στη συζήτηση. Ο υποψήφιος αξιολογείται για την ικανότητά του να δίνει προσωπικές πληροφορίες, να εκφράζει προσωπικές γνώμες και να συνδιαλέγεται με τον εξεταστή και με τον άλλο υποψήφιο.

ECPEΤο ECPE (Examination for the Certificate of Proficiency in English) απονέμεται από το Πανεπιστήμιο του Michigan, που έχει ορίσει την Ελληνοαμερικανική Ένωση ως επίσημο εκπρόσωπό του στην Ελλάδα από το 1957.

Το ECPE του Michigan αποτελείται από 4 sections. Αυτά είναι τα εξής:

1.. Writing: Μια γραπτή εργασία (άρθρο) 250 – 300 λέξεων την οποία επιλέγει ο υποψήφιος ανάμεσα σε δύο.
Διάρκεια: 30 λεπτά

2.. Listening: Bασίζεται σε ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών αφού προηγουμένως οι υποψήφιοι ακούσουν το υλικό από CD.
Διάρκεια: 35 – 40 λεπτά

3.. GCVR (Grammar, Cloze, Vocabulary, Reading): 120 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής που εξετάζουν γραμματική, λεξιλόγιο και κατανόηση κειμένου.
Διάρκεια: 75 λεπτά

4.. Speaking: Συζήτηση ανάμεσα σε 2 ή 3 υποψηφίους και 2 εξεταστές. Οι υποψήφιοι πρέπει, αφού πρώτα γνωριστούν, να μελετήσουν προσεκτικά τις πληροφορίες που τους δίνονται και να πάρουν μία απόφαση για το θέμα που τους έχει δοθεί.

Το Proficiency του City & Guilds (Mastery C2) γίνεται δεκτό για σπουδές ή εργασία διεθνώς και διαθέτει ξεχωριστές γραπτές (IESOL-3 ώρες) και προφορικές (ISESOL-15 λεπτά) εξετάσεις που μπορούν να γίνουν την ίδια ή ξεχωριστή χρονική περίοδο.IMG_3921

Το Proficiency του Pearson Test of English General (Level 5) – PTE γίνεται δεκτό από το ΑΣΕΠ και τα περισσότερα Βρετανικά και Ελληνικά Πανεπιστήμια και οι εξετάσεις του έχουν 2 parts: Written Test (2 ώρες και 55 λεπτά) και Spoken Test (8 λεπτά).

Το Υπουργείο Παιδείας διενεργήσε για πρώτη φορά εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας ΚΠΓ-Γ2 (Proficiency) το Νοέμβριο του 2013.Το πτυχίο αναγνωρίζεται απο το ΑΣΕΠ και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η μέθοδος του SCHOOL TIME ® γίνεται με χρήση σύγχρονων εκπαιδευτικών μέσων για εύκολη και γρήγορη εκμάθηση της γλώσσας , όπως είναι ο διαδραστικός πίνακας,βίντεο/DVD,e-learning και άλλα μέσα τα οποία καθιστούν στους σπουδαστές την εκμάθηση της γλώσσας ως μία ευχάριστη,εύκολη,και γρήγορη διαδικασία.

Τα τμήματα μας είναι :

checkολιγομελή  τμήματα 4-8 μαθητών έτσι ώστε να υπάρχει αμεσότητα καθηγητή και μαθητή με τα όποια πλεονεκτήματα αυτή παρέχει.

checkομοιογενή ως προς το επίπεδο γνώσεων για καλύτερη αφομοίωση της διδακτέας ύληςFullSizeRender (3)

checkπροσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε μαθητή,για ευκολότερη και αποδοτικότερη παρακολούθηση του μαθήματος.

Στο SCHOOL TIME ® οι καθηγήτριες μας είναι απόφοιτες Φιλολογίας  και εκπαιδευμένες στις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας που τους επιτρέπουν να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις διδακτικές υποχρεώσεις.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων