Σύνδεση
  •  
  •  
  • Home
  • /Αραβικά

Αραβικά

arab

Φροντιστήριο Αραβικών

Η Αραβική είναι η γλώσσα που χρησιμοποιείτε στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη μας. Το να μάθετε την Αραβική γλώσσα για εκπαιδευτικούς ή πολιτιστικούς λόγους είτε απλά επειδή θέλετε να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας και να «χτυπήσετε» ένα τατουάζ με το όνομά σας στα Αραβικά, είτε πολύ πιο εύκολο από όσο φαντάζεστε. Η Αραβική, είναι η επίσημη γλώσσα σε 22 χώρες και ομιλείτε από περισσότερους των διακοσίων πενήντα εκατομμυρίων (250.000.000) ανθρώπους. Είναι επίσης η δεύτερη γλώσσα σε πολλές Ισλαμικές χώρες, λόγω του ότι αναγνωρίζεται ως η θρησκευτική και πνευματική γλώσσα του Ισλάμ. Τέλος είναι μια από τις μόνιμες γλώσσες των Ηνωμένων Εθνών.images (6)

Η αραβική γλώσσα έχει πολλές διαλέκτους αλλά η κλασσική γλώσσα ήταν και είναι αυτή που χρησιμοποιείται σε όλο τον Αραβικό κόσμο. Το SCHOOL TIME ® διδάσκει την κλασσική γλώσσα, αυτή που χρησιμοποιείται στη συγγραφή βιβλίων και εφημερίδων, στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο και στις συζητήσεις μεταξύ των πιο μορφωμένων Αράβων από διαφορετικές χώρες (όπως για παράδειγμα σε διεθνή συνέδρια). Είναι η επίσημη γλώσσα σε 20 χώρες.

Το αραβικό αλφάβητο έχει 28 γράμματα και 7 διαφορετικά ηχητικά σύμβολα που μοιάζουν με τόνους και γράφονται πάνω ή κάτω από τα γράμματα. Αυτά τα σύμβολα συνήθως παραλείπονται και γράφονται μόνο όταν υπάρχει ανάγκη για να μη παρερμηνεύεται η έννοια του λόγου ή όταν το κείμενο είναι ιερό ή λογοτεχνικό

epikoinonia

Έναρξη Νέων Τμημάτων Μάθε περισσότερα

Η αραβική γραφή δεν είναι δύσκολη, απλώς είναι διαφορετική. Γράφεται από δεξιά προς τα αριστερά και ένα
αραβικό βιβλίο αρχίζει από την πλευρά που τελειώνει ένα Ελληνικό ή Αγγλικό βιβλίο. Κάθε γράμμα έχει τέσσερα σχήματα που μοιάζουν πολύ μεταξύ τους, ανάλογα με το εάν είναι αρχικό, μεσαίο, τελικό ή απομονωμένο. Είναι σαν το γράμμα ‘Σίγμα’ στα Ελληνικά που γράφεται με δύο μορφές, απλό και τελικό. Χρειάζεται λίγη πρακτική για να συνηθίσει κανείς την ιδιαιτερότητα αυτή της Αραβικής γλώσσα

Η αραβική γλώσσα, όσο και αν φαίνεται δύσκολη, έχει πολλές ιδιαιτερότητες που την καθιστούν πιο εύκολη από άλλες ξένες γλώσσες. Η πρώτη είναι ότι δεν έχει δυσκολίες στην ορθογραφία. Οι λέξεις γράφονται όπως ακούγονται, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων. Η δεύτερη και πιο σημαντική, είναι ότι δεν έχει ανωμαλίες στην κλίση των ονομάτων και των ρημάτων. Τα ονόματα έχουν δύο γένη και τα ρήματα έχουν μόνο τρεις χρόνους, αόριστο, ενεστώτα και προστακτική. Οι υπόλοιποι χρόνοι παράγονται από τα προηγούμενα με τη χρήση βοηθητικού ρήματος ή ενός μορίου. Οι αντωνυμίες και τα μόρια είναι άκλιτα σε γενικές γραμμές. Η σύνταξη μοιάζει με τα αρχαία Ελληνικά αλλά είναι πιο εύκολη και απλή. Είναι κατανοητό ότι η εκμάθηση
της αραβικής γλώσσας απαιτεί χρόνο από την πλευρά των σπουδαστών. Για να συνεννοηθεί κανείς με έναν Άραβα σε καθημερινό επίπεδο χρειάζεται περίπου ένα χρόνο μαθημάτων. Αν ο σπουδαστής είναι πιο αφοσιωμένος ίσως να χρειαστεί και λιγότερο χρονικό διάστημα.

Η μέθοδος του SCHOOL TIME ® γίνεται με χρήση σύγχρονων εκπαιδευτικών μέσων για εύκολη και γρήγορη εκμάθηση της γλώσσας , όπως είναι ο διαδραστικός πίνακας,βίντεο/DVD,e-learning και άλλα μέσα τα οποία καθιστούν στους σπουδαστές την εκμάθηση της γλώσσας ως μία ευχάριστη,εύκολη,και γρήγορη διαδικασία.

Τα τμήματα μας είναι :

checkολιγομελή  τμήματα 4-8 μαθητών έτσι ώστε να υπάρχει αμεσότητα καθηγητή και μαθητή με τα όποια πλεονεκτήματα αυτή παρέχει.

checkομοιογενή ως προς το επίπεδο γνώσεων για καλύτερη αφομοίωση της διδακτέας ύλης

checkπροσαρμοσμένα στις ιδιαιτερότητες του εκάστοτε μαθητή,για ευκολότερη και αποδοτικότερη παρακολούθηση του μαθήματος.

Στο SCHOOL TIME ® οι καθηγήτριες μας είναι απόφοιτες Φιλολογίας  και εκπαιδευμένες στις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας που τους επιτρέπουν να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις διδακτικές υποχρεώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων