Σύνδεση
 •  
 •  

Κ.Δ.Β.Μ

Για Ωφελούμενους
Υποβάλετε την αίτηση σας.
Για Επιχειρήσεις
Θέλετε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα προσφέροντας θέσεις για την Πρακτική άσκηση;
Υποβάλετε την εκδήλωση ενδιαφέροντός σας.
Κ.Δ.Β.Μ School Time

Nέα Φιλαδέλφεια

Λεωφόρος Δεκελείας 81

(πλ. Πατριάρχου)

Χάρτης

Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Κατάρτισης και Πιστοποίησης Επιστημόνων–Ελευθέρων Επαγγελματιών για αναβάθμιση ψηφιακών δεξιοτήτων

 

Αντικείμενο της πράξης αποτελεί η παροχή εκπαιδευτικών Vouchers σε 166.000 επιστήμονες/ελεύθερους επαγγελματίες για την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων τους και τον ψηφιακό μετασχηματισμό στον αντίστοιχο κλάδο, δημοσιεύτηκε το προγράμμα τηλεκατάρτισης για τους κάτωθι ελεύθερους επαγγελματίες της χώρας μας, στα πλαίσια στήριξής τους λόγω των κατεπειγόντων μέτρων αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς της πανδημίας COVID-19 λόγω του κορωνοϊού.

Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ (https://elearning.yeka.gr),

Διάρκεια Προγράμματος:

Εκατό (100) ώρες με μέθοδο της ασύγχρονης* τηλεκατάρτισης

(*παρακολούθηση προγράμματος με μελέτη εκπαιδευτικού υλικού εντός                       εκπαιδευτικής πλατφόρμας σε χρόνο που επιθυμεί ο ωφελούμενος, οποιαδήποτε ώρα και ημέρα)

Έναρξη Προγράμματος:

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Από τη στιγμή που θα συμπληρώνετε την φόρμα ενδιαφέροντος, θα λαμβάνετε εντός λίγων ημερών στο e-mail σας τους κωδικούς πρόσβασης στη πλατφόρμα καθώς επίσης και το σχετικό url αυτής.

Εκπαιδευτικό επίδομα:

– Το εν λόγω πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί μέσω πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης και θα συνοδεύεται από πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».

– Το εκπαιδευτικό επίδομα θα είναι 600€ και θα αφορά τον ένα μήνα που θα διαρκέσει η κατάρτιση. Το εκπαιδευτικό επίδομα θα καταβληθεί σε δύο δόσεις εντός του μήνα Απριλίου.

– Για την συμμετοχή σας στα αναμενόμενα προγράμματα κατάρτισης, θα ενημερωθείτε εκ νέου για τα δικαιολογητικά που απαιτούνται και τα επιμέρους χαρακτηριστικά.

Σε ποιους απευθύνεται:

 • Δικηγόρους
 • Γιατρούς συμπεριλαμβανομένων των Οδοντιάτρων, Ψυχιάτρων και λοιπού Ιατρικού Προσωπικού
 • Μηχανικούς/Αρχιτέκτονες
 • Οικονομολόγους/Λογιστές
 • Εκπαιδευτικούς και Ερευνητές

Με μια εξουσιοδότηση ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός School Time αναλαμβάνει
όλη την γραφειοκρατική διαδικασία για λογαριασμό σας.

Δείτε παρακάτω την διαδικασία.

Ανακοινώθηκε επισήμως από το Υπουργείο το Επιδοτούμενο Πρόγραμμα Στήριξης Επιστημόνων – Ελευθέρων Επαγγελματιών – Επιδότηση 600€ με τίτλο «ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID – 19 ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 6 ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΒΑΣΕΙ ΚΑΔ ΟΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ”

Απευθύνεται

Σε επιστήμονες – ελεύθερους επαγγελματίες από τους ακόλουθους 6 βασικούς κλάδους και συγκεκριμένα σε:

 • δικηγόρους, ελεύθερους επαγγελματίες ή με έμμισθη εντολή, καθώς και ασκούμενους δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές
 • μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων
 • οικονομολόγους/λογιστές ανεξαρτήτως τάξεως
 • εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων
 • ιατρούς όλων των ειδικοτήτων
 • ερευνητές ανεξαρτήτως ερευνητικού κλάδου.
 • Στόχος της δράσης

Σκοπός της δράσης είναι να επιτευχθεί βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων, η προσαρμογή των επιστημονικών κλάδων στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις και η απόκτηση τεχνογνωσίας σε ειδικότερα θέματα που άπτονται των επιμέρους επαγγελματικών γνώσεων ανά κλάδο, προκειμένου να αντεπεξέλθουν αποτελεσματικότερα στις σύγχρονες ανάγκες του ραγδαία εξελισσόμενου οικονομικού περιβάλλοντος.

Αντικείμενα Τηλεκατάρτισης

Μπορείτε να επιλέξετε ένα (1) από τα ακόλουθα αντικείμενα:

 1. Προστασία προσωπικών δεδομένων (GDPR/DPO).
 2. Δημόσιοι Ηλεκτρονικοί Διαγωνισμοί.
 3. Ηλεκτρονικό Εμπόριο-Ηλεκτρονικές Συναλλαγές με σύγχρονα λογισμικά και εργαλεία.
 4. Βασικές Ψηφιακές Δεξιότητες σε λογισμικά της πλέον πρόσφατης περιόδου.
 5. Σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές/ Ψηφιακή υπογραφή – Ψηφιακά πιστοποιητικά – Ψηφιακή ανταπόκριση με το δημόσιο/ Τηλεργασία & Τηλεδιάσκεψη.
 6. Τεχνικός προγραμματισμού έξυπνων κτιρίων (SMART BUILDINGS).
 7. Διαχείριση έργων & Διαδικτυακή Συνεργασία.
 8. Σύγχρονες εκπαιδευτικές τεχνικές σε ψηφιακό περιβάλλον.
 9. Μέτρα πρόληψης και ελέγχου λοιμώξεων που σχετίζονται με χώρους παροχής φροντίδας υγείας.
 10. Χρήση τεχνικών και εργαλείων προώθησης μέσα από τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης (SocialMediaMarketing) με σύγχρονα εργαλεία και Mobile εφαρμογές.

Διάρκεια Προγράμματος

Εκατό (100) ώρες με την μέθοδο της ασύγχρονης τηλεκατάρτισης.

Εκπαιδευτικό Επίδομα

Είναι ύψους 600,00 € και είναι αφορολόγητο, ακατάσχετο και μη συμψηφιστέο. Κάθε ωφελούμενος:
α) Με την ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης δικαιούται να λάβει προκαταβολή εκπαιδευτικού επιδόματος, ύψους 400€.
β) Με την ολοκλήρωση του προγράμματος κατάρτισης, δικαιούται να λάβει το υπόλοιπο εκπαιδευτικό επίδομα, ύψους 200€.

Πιστοποίηση

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι ωφελούμενοι μπορούν να συμμετάσχουν σε εξετάσεις για να λάβουν και πιστοποίηση για τα αντικείμενα κατάρτισης που θα παρακολουθήσουν. Η συμμετοχή στις εξετάσεις πιστοποίησης δεν αποτελεί προϋπόθεση για την καταβολή της δεύτερης δόσης του εκπαιδευτικού επιδόματος, ύψους 200€.

Διαδικασία υποβολής Αίτησης Συμμετοχής

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορεί να γίνει με έναν από τους ακόλουθους δύο τρόπους:

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Α (αρχίζει την Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 και λήγει την Πέμπτη 16 Απριλίου και ώρα 23:59.)

Να υποβάλει ο ενδιαφερόμενος μόνος του  την Αίτησή στο στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ (https://elearning.yeka.gr) και να αποστείλει στον εκπαιδευτικό οργανισμό “School Time”  και συγκεκριμένα στο info@schooltime.edu.gr  προκειμένου στην συνέχεια ο οργανισμός μας να ενεργοποιήσει την επιταγή Κατάρτισης σύμφωνα με τα οριζόμενα της εγκυκλίου.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Β
Nα εξουσιοδοτήσει, ο ενδιαφερόμενος τον εκπαιδευτικό οργανισμό “ΔΗΜΗΤΡΑ”,  (προκειμένου ο οργανισμός :
α) Να υποβάλλει για λογαριασμό του την ΑΙΤΗΣΗ στο περιβάλλον του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ (https://elearning.yeka.gr)
β) Να χρησιμοποιήσει τον «Κωδικό Αριθμό Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής» (ΚΑΥΑΣ) προκειμένου να προβεί απευθείας στην ενεργοποίηση της επιταγής κατάρτισης.

Για να υποβάλλουμε την συμμετοχή σας, παρακαλούμε να αποστείλετε τα ακόλουθα δικαιολογητικά το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 13 Απριλίου 2020 στο email info@schooltime.edu.gr:

α) Την Αίτηση

β) Την Εξουσιοδότηση

Προσοχή: Συμπληρώνετε το Αντικείμενο Κατάρτισης (πρέπει να είναι ίδιο με αυτό που έχετε επιλέξει και στο έντυπο της Αίτησης) και κατόπιν την ημερομηνία, το ονοματεπώνυμό σας και την υπογραφή σας

γ) Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας (2 όψεις) ή διαβατηρίου

δ) Στοιχεία IBAN (εκτύπωση από e-banking ή φωτοτυπία βιβλιαρίου στην οποία αποτυπώνεται το ΙΒΑΝ του τραπεζικού λογαριασμού και το ονοματεπώνυμό σας ως Δικαιούχος του Λογαριασμού)

ε) Την εκτύπωση από το TAXIS NET, στην οποία αποτυπώνεται ο ενεργός ΚΑΔ κύριας επαγγελματικής σας δραστηριότητας (ακολουθώντας την εξής διαδρομή: προσωποποιημένη πληροφόρηση/στοιχεία Μητρώου επιχείρησης)

Η Δράση «ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19 ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 6 ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΒΑΣΕΙ ΚΑΔ ΟΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ», υλοποιείτα από την Ειδική Υπηρεσία Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (ΕΥ ΕΔ ΕΣΠΑ ΥΠΕΚΥΠ).
Η Δράση χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους (ΣΑΕ Ε034 κωδικός έργου 50548764) και δύναται να συγχρηματοδοτηθεί εφόσον ολοκληρωθούν οι διαχειριστικές ενέργειες, από το Ε.Π. “Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία”, με πόρους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και ειδικότερα στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Προσαρμογή εργαζομένων, επιχειρήσεων και επιχειρηματικού περιβάλλοντος στις νέες αναπτυξιακές απαιτήσεις» και 2Σ «Προσαρμογή εργαζομένων, επιχειρήσεων και επιχειρηματικού περιβάλλοντος στις νέες αναπτυξιακές απαιτήσεις (Στερεά Ελλάδα, Νότιο Αιγαίο)» στο πλαίσιο της επενδυτικής προτεραιότητας 8v.
Σκοπός της δράσης είναι πρωτίστως η ενίσχυση των επιστημόνων που εντάσσονται στους έξι (6) βασικούς επιστημονικούς κλάδους της χώρας με προσόντα και δεξιότητες που αποτελούν εργαλεία για την αναβάθμιση της ποιότητας και της παραγωγικότητας της εργασίας των συμμετεχόντων. Συγκεκριμένα, σκοπός είναι να επιτευχθεί βελτίωση των ψηφιακών δεξιοτήτων, η προσαρμογή των επιστημονικών κλάδων στις νέες τεχνολογικές εξελίξεις και η απόκτηση τεχνογνωσίας σε ειδικότερα θέματα που άπτονται των επιμέρους επαγγελματικών γνώσεων ανά κλάδο, προκειμένου να αντεπεξέλθουν αποτελεσματικότερα στις σύγχρονες ανάγκες του ραγδαία εξελισσόμενου ψηφιακού περιβάλλοντος. Οι συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες θα τύχουν άμεσης υποστήριξης λόγω της μείωσης της επαγγελματικής τους ύλης που προκλήθηκε από την πανδημία του COVID-19.
Το Ολοκληρωμένο Σύστημα Τηλεκατάρτισης (Ο.Σ.Τ.Κ.) eDimitra συμμετέχει ως Πάροχος Τηλεκατάρτισης στο “ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19 ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 6 ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΒΑΣΕΙ ΚΑΔ ΟΡΙΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ”.
 • Στοιχεία του Διοικητικού Υπευθύνου των Προγραμμάτων Τηλεκατάρτισης
 • Λάμπρος Κύρκος
 • Στοιχεία του Υπευθύνου Διαχείρισης και Υποστήριξης του Συστήματος Τηλεκατάρτισης (“System Administrator”).
 • ΛΙΟΝΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
 • ΝΤΡΑΧΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
 • Ώρες λειτουργίας του Help Desk Τεχνικής Υποστήριξης
 • 09:00 πμ – 09:00μμ
 • Στοιχεία του Επόπτη Τηλεκατάρτισης
 • Λάμπρος Κύρκος

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά στη σωστή συμπλήρωση της αίτησης,επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 2533226,ή

συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Το όνομά σας (απαραίτητο)
 

Το επώνυμό σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

Πόλη (απαραίτητο)

Ειδικότητα (απαραίτητο)

Ηλικία (απαραίτητο)

Πρόγραμμα (απαραίτητο)

 

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το Κ.Δ.Β.Μ. School Time

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων